Itália 15 legszebb strandja

Itália 15 legszebb strandja

Olaszország számtalan gyönyörű tengerparttal örvendezteti meg a látogatókat, de most megnézzük a Skyscanner szerint, melyek a legszebbek a 2018-as lista alapján. Kobalt kék és akvamarin, smaragdzöld vagy türkiz? Homokos, aprókavicsos vagy éppen sziklás? Az olasz félszigeten a világ legszebb öblei, strandjai és fehér homokos partok várják a nyaralókat. A skyscanner idén is kiválasztotta Olaszország 15 legszebb strandját! Nézzük, melyek ezek 2018-ban…

1. Cala Monte Turno, Castiadas – Szardínia

Kezdjük Olaszország legszebb strandjainak bemutatását, a világ egyik legkedveltebb régiójával, mely számos, híresen szép parttal büszkélkedik. Szardínia szigetét, a Földközi-tenger Karib-szigetének is szokták nevezni, nem véletlenül. Az első kiválasztott strand, Cala Monte Turno, a sziget déli részén fekszik. Egy elbűvölő öböl, az északi Sant’Elmo és a déli Marina di Pietro partja között.

2. Grotta della Poesia, Roca Vecchia-Puglia

A világ legszebb medencéjének is nevezik ezt a paradicsomi helyszínt, mely Otranto városától 20km-re található. Apró horgász falvak, ősi legendák, Salento mesés ízei, festői öblök, sziklák teszik varázslatossá Puglia egyik legszebb tengerparti szakaszát (Marine di Melendugno). A San Foca és a Torre dell’Orso-t összekötő út között találjuk a csodálatos Grotta della Poesia-t, a Roca Vecchia büszkeségét, mely a környékbeliek és számos külföldi turista nagy kedvence nyaranta. A legenda szerint, úgy tartják, hogy egy hercegnő nagyon szeretett fürödni a barlang átlátszó vizében, és Itália déli vidékéről minden költő elzarándokolt ide, hogy versbe foglalják a lány szépségét. Ezért is nevezik a helyet a “Költészet barlangjának”.

3. Spiaggia di Michelino , Parghelia-Calabria

A Costa degli Dei mentén, Tropea és Zambrone között található ez az elbűvölő partszakasz, a mesés Calabria tartományban. Egy érintetlen part, ahova 210 lépcső vezet le…

4. Tonnara di Scopello, Castellammare del Golfo-Szicília

Szicília egyik legtöbbet fotózott partjaA csodálatos Tonnara di Scopello, Castellammare del Golfo területén helyezkedik el, pár lépésre Scopello városától, a Zingaro Természetvédelmi Területen belül. Szicília egyik legszebb helyét, ha tehetjük mindenképpen keressük fel, ha a szigeten járunk. Különleges helyszín, ahol egy XIII. századi tonhal feldolgozó épülete áll, a tengerből sziklacsúcsok emelkednek a magasba a smaragdzölden és mély kéken csillogó tengerből.

5. Capo Malfatano, Teulada-Szardínia

A Capo Malfatano Szardínia déli részén található, Cagliari tartományban. A kristálytiszta vizű partszakasz , két másik gyönyörű part közepén helyezkedik el, Tuerredda, a régió szimbóluma és a Piscinnì strand között.

6. Spiaggia di Atrani-Campania

A citrom illata, a finom ételek, elbűvölő kisvárosok teszik különlegessé a napsütötte Sorrentói-félszigetet, ahol a Costiera Amalfitana egyik ikonikus helyszínét találjuk! Atrani Itália egyik legszebb kisvárosa (Borghi più belli d’Italia), egy sziklatetejéről uralja az alatta elhúzódó gyönyörű strandot. Bár ezek a strandok mindig zsúfoltak, a szépséget és az élményt még a tömeg sem tudja elrontani.

7. Portixeddu, Sant’Antioco-Szardínia

Sant’Antioco szigetén árnyékos fenyvesek és fehér homokos strandok várják a strandolókat. Érintetlen természeti környezetben található a vidék kis gyöngyszeme, Portixeddu, a híres Maladroxia strand közelében. Kristálytiszta víz, finom homokos part, távol a zsúfolt partoktól.

8. Spiaggia Caminia, Stalettì-Calabria

Újra Calabria, de ezúttal a Jón-tenger oldalán, ahol gyönyörű fehér homokos, kavicsos partok váltakoznak.

9. Vendicari strand, Noto-Szicília

Noto közelében találjuk a híres Calamosche strand és a San Lorenzo között ezt az aranyló homokpartjával hívogató partszakaszt. Sekély vizű, hosszú homokos partja a sziget egyik legvonzóbb strandja.

10. Spiaggia di Masua, Iglesias-Szardínia

A Masua strandot  “Il Molo” néven is emlegetik. Szardínia nyugati partján fekszik a félhold alakú partszakasz, mely 2 kisebb strand együttese. A stranddal szemben láthatjuk a híres “Pan di Zucchero” sziklákat, mely a tengerből majd 132 méter magasra emelkedik ki.

11. Spiaggia di Fegina, Monterosso al Mare-Ligúria

A Cinque Terre vidékét bájos kisvárosok és apró partok alkotják. Ligúria egyik legszebb strandja a Punta Mesco és Punta di Montenero között helyezkedik el. A Spiaggia di Fegina homokos és kavicsos partja,  Monterosso al Mare városa alatt fekszik. A Fegina strand felett őrködő Óriás szobra (la statua del Gigante-1910) , mely a Villa Pastine épületéhez kapcsolódik, igazán különleges látványt nyújt a tenger felől.

12. Spiaggia dell’Angolo, Sperlonga-Lazio

13. Spiaggia di Montesilvano-Abruzzo

14. Spiaggia dei Frati, Numana-Marche

15. Cala del Gesso, Monte Argentario-Toszkána

 

Vélemény, hozzászólás?