Luxus felsőfokon…a legdrágább olasz szállodák

Luxus felsőfokon…a legdrágább olasz szállodák

Az egyik legszebb szállodát Puglia tartományában találjuk. A resort 2016-ban a világ legszebb szállodája kitüntető címet is elnyerte.  A luxus szállodákat összegyűjtő nemzetközi hálózat, a Virtuoso Hotels & Resort minden évben kitüntet egy szállodát a Best Hotel of the year díjjal. A győztes 1200 szálloda közül került ki, a díjat Las Vegasban adták át. 2016-ban a díjat a Resort Borgo Egnazia (Fasano) nyerte el. A 2010-ben átadott exkluzív, 5*-os relais, számos népszerű Vip vendéget látott már vendégül. Justin Timberlake itt tartotta az esküvőjét, Madonna pedig itt nyaralt. Az árak elhelyezéstől függően 300 és 2000EUR/éjszaka között mozognak.

 5_170.jpg

 Four Seasons Hotel ***** Firenze

A világ egyik leghíresebb szállodái közé tartozik a Four Seasons, hiszen a szállodalánc a luxust kedvelő vendégek egyik leggyakoribb választása. A firenzei Four Season hotelben egy éjszaka 18.500EUR-ba kerül, amennyiben  a Royal Suite-ra esik a választásunk. A szálloda luxusszobák és -lakosztályok széles választékát kínálja. A tágas, világos, modern felszereltségű szobák reneszánsz stílusban vannak berendezve.  A Four Seasons szállodát 2 épület, a XV. századi Palazzo della Gherardesca és a XVI. században épült, egykori kolostor, a La Villa alkotja. Az épületek között egy 4,5 hektáros, gyönyörű park terül el. Az elegáns Palazzo Della Gherardesca épületében helyet kapó szálloda, 234 négyzetméteren eredeti freskókkal, Capodimonte-ből származó kerámia padlóval kápráztatja el a látogatókat.

Hotel Cala di Volpe**** Porto Cervo, Szardínia

Szardínia szigetén , Costa Smeralda legszebb partján várja vendégeit a 4*-os szálloda. Előszezonban éjszakánként mindössze 17.300EUR-ba kerül a szállás,  míg főszezonban több mint 30.000EUR/éjszaka a 3 hálószobás, panoráma teraszos, medencés elhelyezés, melyhez 2 fős személyzet is tartozik.

Gritti Palace***** Velence

A Canal Grande-ra nézz Velence egyik luxus szállodája, mely a világ legdrágább szállodái közé tartozik. A Luxury Collection tagja a TravelMag.com elemzése szerint is vezető pozíciót foglal el az árak alapján listázott hotelek sorában. Egy éjszaka 1.100EUR-ba kerül, mellyel a párizsi Ritz, és Bristol hoteleket is megelőzi.

Hotel Westin Excelsior **** Róma

Egy lakosztály Róma elegáns szállodájában 21.000EUR éjszakánként. Az 5. és 6. szint között elhelyezkedő kupolában Itália legnagyobb lakosztálya várja a vendégeket. Az 1100 négyzetméter alapterületű lakosztály 7 privát terasszal és mozival is rendelkezik.

Villa d’Este ***** Cernobbio

A Villa D’este egy varázslatos helyen fekszik a festői Comói-tó ölelésében. Az 1500-as évek közepén lett Tolomeo Gallio bíboros nyári rezidenciája, és az ő lakosztálya máig a legdrágább szobája a szállodának. Éjszakánként 4000EUR-ba kerül, az hogy bíboros szobájában aludjunk, melyet gyönyörű klasszikus bútorok és kristály csillár diszít. A szálloda 1873 óta működik, és 2009-ben rangsorolta a Forbes magazin a világ legjobb szállodái közé.

Seven Stars Galleria ***** Milánó

Milánó központjában, a Dómtól pár lépésre található Európa egyetlen 7 csillagos szállodája, igaz hivatalos besorolás szerint csak 5*-ot viselhet, nevében visszaköszön a minősítés. Az Ambassador Wing lakosztály éjszakánként 10.700EUR-ba kerül. A divat fővárosába látogató VIP, és a politikusok találkozóhelye.

Monastero Santa Rosa Hotel & Spa *****

Dél-Olaszország festői vidékén , Amalfi közelében található a luxus szálloda. Tengerre néző teraszos lakosztályt már 2100EUR-tól/éjszaka foglalhatunk. Ez a sziklaszirtre épült, csak felnőtt vendégeket fogadó szálloda a Salernói-öbölre nyíló panorámás kilátást kínál. Az egykori kolostorból kialakított, eredeti stílusát megőrző szállás a kertben úszómedencével és ingyenes fürdőrészleggel várja vendégeit.

De Olaszországban természetesen bőven találunk még meseszép szállodákat, kastélyok, luxus resortok Toszkánában, Szardínia szigetén is szép számmal akadnak. Nézzünk még néhány , áraiban is kiemelkedő szállodát:

AMBASSADOR WING, SEVEN STARS GALLERIA (Milánó) – 10.700 € / éj

SAN LORENZO MOUNTAIN LODGE (Bolzano) – 3000 € /éj

LE DUNE SUITE, FORTE VILLAGE RESORT (Santa Margherita di Pula) – 1985 € /éj

HOTEL PITRIZZA (Porto Cervo) – 1584 € /éj

HOTEL ROMAZZINO (Porto Cervo) – 1435 € / éj

Vélemény, hozzászólás?