Costa Crociere…az olasz életérzés

Costa Crociere…az olasz életérzés

Nehéz ismét elfogulatlanul írnom, hiszen életem első hajóútját a Costa Crociere fedélzetén tettem meg. Azóta hiába láttam már sok hajót , utaztam Celebrity, Royal Caribbean és MSC fedélzetén is, a Costa élmények mindent felülmúltak. Nyilván itt már sok utazás után emocionális kötödésről is beszélhetünk, hiszen a hajók mindenhol szépek, sokszor még a programok is ismétlődnek és azt sem szabad elfelejteni, hogy az első hajózásom óta a színvonal azért érezhetően változott is… De ez elmondható az MSC hajóiról is, hiszen a kialakult árversenyt tartani kell. Ahhoz, hogy egy luxushajó utazhassunk már 199EUR-tól, ahhoz bizony sok mindenen faragni kellett…De még így is azt gondolom egyetlen 5*-os szálloda sem nyújtja azt a kényelmet és azt a komplex szolgáltatást , melyet egy Costa hajó fedélzetén is élvezhetünk. Az útvonalak kiválóak, mely lehetővé teszi, hogy mindennap más városban vagy éppen szigeten ébredjünk fel, ami számomra bevallom nagy vonzerőt jelent. Nincs utazással elvesztegetett idő, hacsak az nem míg elérünk Velence, vagy Savona kikötőjébe. Belső, ablakos, erkélyes külső vagy éppen lakosztály? Mindet kipróbáltam már, a kabinban töltött csekélyke idő miatt szerintem mindegy is, mindegyiket egyformán szerettem. No persze nem utolsó dolog ha az első reggeli kávét a saját teraszunkon ihatjuk meg távol mindentől és mindenkitől előttünk a végtelen tengerrel…

Miért hajózás, és miért Costa? Gazdag program, kedvező ár, fantasztikus útvonalak, bőséges ellátás…Európa legnagyobb flottája, azt az olasz életérzést is megadja nekünk melyet sehol máshol csak Olaszországban tapasztalunk. Hogy miért? Hát mert például sok az olasz. A nagy szicíliai családok benépesítik a hajókat augusztusban. Néha nem is lenne szükség a fizetett animátorokra hiszen ők maguk is megcsinálják a hangulatot. De főleg miattuk elképzelhetetlen , hogy ne legyen olaszos a menü, ne legyen olaszosra szabva a program. (Serata tricolore-öltözz be zöld-fehér-pirosba stb.)

A cégnek hosszú múltja van. 1854-ben Giacomo Costa alapította. Szép fejlődés, bővítés után 1997 a Costa család és néhány befektető úgy döntött a társaság a Carnival Corporation tagja lesz, mely a világ vezető hajótársaságait foglalja magában, és ezzel a World’s Leading Cruise Lines kitüntető címmel is büszkélkedhet.

15 hajó tartozik a Costa flottához, melyek közül a legújabb a Costa Diadema, amit 2014.november 7-én avattak fel Genovában. A Mediterrán királynőjének is nevezik, az 550 millió EUR-ba kerülő,  132.500 tonnás gyönyörűséget. A 4947 fős hajó a Costa flotta legnagyobb és legmodernebb hajója. Joe Farcus tervezte, aki már több éve dolgozik a Costa-nak és számos újítást vezetett be, mint például az 5. szinten található kiszélesített promenád is. A közel 5000 fő utasra, 1253 fős személyzet van. A 19 szinten 1862 kabin található. A hajó 306 méter hosszú, 37,20 méter széles, maximális sebessége 22.5 csomó.

Ha valami új élményre vágyunk, de azért Olaszországot sem hagynánk ki az idei nyaralásból, itt a tökéletes választás. Hajóút Olaszországból… Szeretnéd felfedezni a hajózás semmihez sem hasonlítható életformáját? Szerintem ne hagyd ki! Aki kipróbálja örökre beleszeret. A hajótársaságok folyamatosan bővülő és színesedő kínálata minden esetben garantálja , hogy a tervezett nyaralás valóban minden tekintetben maradandó élményt és felhőtlen pihenést biztosítson. Fedezd fel ezt a nyaralási formát, tapasztald meg a luxushajók különleges világát és engedd, hogy rabul ejtsen valamelyik hajó óriás vagy éppen a flotta legkisebb tengerjárója. Az akár 19 emeletes, közel 5000 utas befogadására alkalmas hajók mellett természetesen kisebb hajók közül is választhatunk. Ha még idegen a hajózás világa, ideje hogy engedj a csábításnak és a tenger hívó szavának. Mert hogy mitől is olyan különleges egy ilyen hajóút? Attól, hogy egyszerűen MINDENT együtt nyújt! Egyetlen luxus szálloda sem képes ennyire sokszínű szolgáltatás csomagot nyújtani a vendégeknek mint egy-egy hatalmas luxus hajó. A hajó óriásokon mindent megtalálunk amire a nyaralás kellemes eltöltéséhez szüksége lehet. Kulturális programokat, gondatlan pihenést, sport lehetőségeket, wellness kikapcsolódást, testi-lelki felfrissülést a legmodernebb SPA kezeléseknek köszönhetően, vásárlási lehetőséget, show műsorokat, animációs programokat, a konyhaművészet remekeit, ízletes koktélokat és akár késő hajnalig tartó zenés, táncos programokat. És ehhez az olasz életérzés, melyek a gála vacsorák alkalmával, az esti show műsoron, az ételek kínálatában és mindenhol tapasztalhatunk. Egy búcsúest , ahol több száz utas énekli együtt Bocelli Con te partiró című számát szerintem mindenkit magával ragad…Szóval hajóra fel…

 

Vélemény, hozzászólás?