A legszebb szállodák Olaszországban

A legszebb szállodák Olaszországban

Az alábbiakban Itália néhány exkluzív szálláshelyét kívánjuk bemutatni a teljesség igénye nélkül. Dolce Vita Olaszországban…ahol álmainak csak a képzelete szabhat határt. Északtól, délig a nagyvárosi és tengerparti szállodák közül mutatjuk be néhány nagy kedvencünket.

1. Cortina d’Ampezzo-Hotel Cristallo*****

Akár nyáron akár télen választjuk utazásunk célpontjának a Dolomitok festői tájait, garantáltan felejthetetlen élményben lesz részünk. A Dolomitok vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Cortina városában található első 5 csillagos luxusszálloda, a Cristallo Hotel Spa&Golf nagyszerű kilátással várja vendégeit. A szálloda ingyenes, menetrend szerint közlekedő transzfert biztosít Cortina D’Ampezzo központjába. A Cristallo Hotel tágas wellness központtal rendelkezik, amely exkluzív létesítményekkel, szépségápolási kezelésekkel és fedett, fűtött medencével várja a vendégeket. Az egyedi kialakítású szobákból panorámás kilátás nyílik az Ampezzo-völgyre és a Dolomitokra. Minden szoba pezsgőfürdős káddal vagy zuhanyzóval, valamint ingyenes internet-hozzáféréssel ellátott. A szálloda 3 étterme ízletes nemzetközi, valamint hagyományos, különleges és ínyenc ételeket kínál. A Veranda del Cristallo és a Gazebo étteremből panorámás kilátás nyílik a völgyre. A szálloda 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben is elnyerte az Európa és Olaszország vezető síparadicsomának járó “World Travel Award” díjat. A Dolomiti Superski síterületre közlekedő Faloria sífelvonó 800 méterre található.

2. Velence-Hotel Danieli*****

A lagúnák városának híres szállodája számos filmforgatás helyszínéül is szolgált már. 2010-ben az Utazó című filmet is itt forgatták Johnny Depp és  Angelina Jolie főszereplésével. A lagúnára néző 3 szárnyból álló, legendás Hotel Danieli 200 méterre fekszik a Piazza San Marco-tól. A XIV. században épült Palazzo Dandolo épületéből kialakított 5*-os luxusszálloda a város legrégebbi szállodája. A hotel pazar berendezése, a Restaurant Terrazza Danieli-ről nyíló felejthetetlen panoráma garantáltan meghatározó élmény mindenkinek. Az exkluzív berendezésű szobák közül több a lagúnákra nyíló fantasztikus látványt is biztosítja Vendégei számára.

3. Comói-tó-Hotel Villa d’Este*****

A Comói-tóról nem tudunk elfogulatlanul írni, mert számunkra a legszebb az Észak-olasz tavak közül. Nem véletlenül találjuk itt a híres színészek , divattervezők villáit. Olaszország egyik legszebb szállodája a Villa d’Este, irigylésre méltó helyszínen , Comói-tó partján egy 25 hektáros gyönyörű park közepén fekszik. A szálloda két történelmi kúria épületből lett kialakítva. Minden szoba egyedileg díszített, elegáns bútorok, selyem – brokát függönyök és festmények teszik igazán pazarrá. Különleges szolgáltatások, program és kirándulási lehetőségek, wellness szolgáltatások és a tóvízén lebegő medence , mely garantálja a legszebb kilátás nyílik a Comói-tóra.

4. Firenze-St.Regis Hotel*****

A reneszánsz szülőföldjén járva egy csodálatos szálloda várja a kényelmet és luxust kereső Vendégeket az Arno folyó partján. A Firenze központjában található hotel , néhány lépésre fekszik a város történelmi helyszíneitől.
80 tágas szoba és 19 elegáns lakosztály áll a városba látogatók rendelkezésére. Gyönyörű freskók, kristálycsillárok, antik bútorokkal díszített termek teszik különlegessé a szállodát. Michelin csillagos étterem, spa és minden igényt kielégítő kényelem és színvonal várja a Vendégeket.

5. Toszkána-Castello di Spaltenna Exclusive Resort & Spa*****

Toszkána…a magasba törő ciprusok, festői kisvárosok, kockás abroszos trattoriák és a Chianti hazája. Akár egy nagyvárosban, vagy a toszkán dombvidéken, esetleg a tengerpart mentén töltjük el vakációnkat, biztos nem csalódunk majd. A Castello di Spaltenna Exclusive Resort & Spa szálláshelyének egy régi, X. századi kolostor ad otthont a toszkán vidéken. Vendégeit hangulatos étteremmel,  valamint 2 úszómedencével várja, melyek egyike fűtött. A hagyományos toszkán stílusban díszített szobákból panorámás kilátás nyílik a völgyre vagy az udvarra. A szobákban ingyenes Wi-Fi biztosított. A kellemes kikapcsolódást szabadtéri medence szolgálja, ahol napozóterasz és vízesés is várja a vendégeket. A téli hónapokban fedett medence szolgálja a feltöltődést, melyből a vidéki tájra nyílik kilátás. A kastély történelmi előcsarnokában működő Il Pievano étterem a helyi, Chianti régió borainak széles választékát kínálja. Az udvaron gyertyafényes vacsorákat is szerveznek. A szálláshelyen szauna, törökfürdő, edzőterem, teniszpálya és biliárdszalon is rendelkezésre áll.

6. Róma-Boscolo Exedra*****

A Piazza della Repubblica terére néző 5*-os luxusszálloda elegáns szobái, wellness részlege és minden igényt kielégítő szolgáltatásai ideális helyszínt biztosítanak akár egy romantikus hétvége eltöltéséhez, akár egy kényelmes városlátogatáshoz. A hotel elhelyezkedése (Via Nazionale,  Diocletiánusz fürdője) ideális kiindulópont városnézésekhez is. Az ókori róma látnivalói, a Trastevere romantikus világa luxus körítéssel ötvözve garantáltan felejthetetlen élménnyel szolgál mindenkinek.


7. Capri-Capri Palace hotel and spa*****L /Tiberio Palace Hotel*****

A világ egyik legszebb helyszíne nehéz döntés elé állított bennünket és nem tudtunk csak egy szállodát kiemelni a számtalan kisebb-nagyobb romantikus és egyben luxus színvonalat nyújtó hotel közül. Capri meseszép szigete a Tirrén-tenger Nápolyi-öblében fekszik. Az apró, mindössze 10,4 km2 területű sziget, meredeken emelkedik ki a vízből gazdag, buja növényvilágával, gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel várja a romantika kedvelőit. Egy romantikus nászút helyszínének is kiváló a Capri Palace Hotel & Spa csodálatos szállodája, mely a Leading Hotels of the World csoport tagja. Az Anacapri tengerpartjától mindössze 500 méterre található szálloda egy szabadtéri, mozaikos úszómedencével, egy panorámás kilátást nyújtó, bútorozott napozóterasszal, valamint wellness központtal is várja vendégeit. A szálloda festményekből és szobrokból álló magángyűjteménye „Fehér Múzeum” néven ismert. A szálláshely több étteremmel is rendelkezik: az úszómedence melletti, tengerre néző, teraszos Il Ragù, a mediterrán specialitásokat kínáló, 2 Michelin-csillaggal díjazott L’Olivo, valamint a sziget egyetlen tengerparti klubja, a Kék-barlang közelében lévő, 1 Michelin-csillagos Il Riccio, ahol tengeri ételek fogyaszthatók.
A Tiberio Palace 5*-os luxusszállodája egy XIX. századi épületben található, 2 percre Capri főterétől. Fantasztikus panoráma, elegáns szobák, hangulatos étterem, gyönyörű spa várja a vendégeket.

8. Ischia-San Montano Resort & Spa*****

Az Ischia szigetére és az Amalfi-partra nyíló, panorámás kilátást kínáló San Montano Resort & SPA 5 csillagos luxusszállodája természetes szaunával, termálmedencével, modern wellnessközponttal, valamint ingyenes Wi-Fi-vel várja vendégeit. A klasszikus, tengerész stílusban berendezett szobákban és lakosztályokban TV, valamint papuccsal és ingyenes piperecikkekkel ellátott, saját fürdőszoba áll rendelkezésre. Néhányhoz tengerre néző erkély vagy terasz is tartozik. A Nápolyra, a Vezúvra és a Sorrentói-félszigetre nyíló kilátást kínáló étteremben különböző helyi finomságokat, nápolyi, házi desszerteket és nemzetközi ételeket szolgálnak fel. A kellemes kikapcsolódást 2 szabadtéri medence, egy fedett Kneipp-medence, valamint 5 pezsgőfürdő szolgálja, melyek a San Montano-öbölre nyújtanak kilátást. A teraszon akár napozhatnak is a vendégek. A szálláshely ingyenes transzfert biztosít San Montano strandjára, ahol ingyenes törölközők, napernyők és nyugágyak állnak a vendégek rendelkezésére.

9. Szicília-NH Collection Taormina*****

A Nap szigete Szicília, a Keresztapa földje…Fantasztikus látnivalók, csodás partok, ízletes konyha, gyönyörű szállodák …egy tökéletes nyaralás kellékei. Szicília szigetén sok-sok kedvenc szállásunk van az Atlantis Bay, a Mazzaro Sea Palace, és a Plage Resort után most mégis az NH Collection Taormina mellett döntöttünk. A Taormina történelmi központjában található NH Collection Taormina tetőteraszáról gyönyörű kilátás nyílik a környékre. A szálloda tágas szobákkal, modern wellness részleggel, valamint az öbölre néző, látványos medencével várja vendégeit. A szálloda exkluzív, 260 négyzetméteres wellness részlegén szauna, törökfürdő és terápiás zuhanyzók találhatók. A szálloda területén teaszoba is helyet kapott.  A szálláshely a Preferred Hotels & Resorts szállodacsoport tagja.

10. Szardínia-Forte Village*****

Szardínia hosszú tengerpartja a meredek gránit és trachit sziklafokok és a fehér homokos tengeröblök váltakozó sora. Smaragdzöld és tintakék színekben pompázó kristálytiszta tenger, hófehér homokos tengerpartok , ízletes szárd ételek és számos programlehetőség várja a látogatókat. Ha már Szardínia szigetére érkezünk, csak jó helyen lehetünk. A szárd vendégszeretet egyedülálló, így egy egyszerűbb szállodában is kiválóan érezhetjük magunkat, nem beszélve a luxus kategóriás hotelekről, resortokról. A Forte Village Resort pálmafákkal, virágokkal tarkított parkja Szardínia déli partján, Pula települése mellett helyezkedik el. A szálláshely gyógy- és wellness központjában szauna, pezsgőfürdő és törökfürdő kínál kellemes kikapcsolódást. Az üdülőközpont teniszpályákkal, valamint focipályával és búvárközponttal is várja a sportolni vágyókat. A Forte Village Resort nemzetközi szinten is híres, magas színvonalú exkluzív üdülőfaluját, 1995-től a világ legjobb üdülői között tartják számon (Leading Hotels of The World tagja). A homokos tengerpart mentén hosszan elterülő üdülőtelepen mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő színvonalú szolgáltatásokat. A nyugalom oázisának tartott üdülőfalun belül 8 hagyományos szárd mediterrán építészeti stílusban épült hotel és 24 csodálatos lakosztály is található.  Éttermei: összesen 21 étterem, ebből 4 Michelin-csillagos étterem (tengeri-, ázsiai-, kínai-, brazil-, gourmet-, steak-, hagyományos olasz és szárd, valamint speciális gyermekétterem) számos bár.

Vélemény, hozzászólás?